خبرنامه پرسه زنی در بازار
Prowling The Markets newsletter(Audio)
اپیزود هجدهم: جان کلی جونیور و فرمول بخت
0:00
Current time: 0:00 / Total time: -42:21
-42:21

دنیا پره از نمونه ها و رویدادهایی که کسی چیزی رو ابداع، اختراع یا کشف میکنه و بعدها ازش استفاده هایی میشه که شاید هیچوقت حداقل در ابتدا انتظارشونو نداشته باشیم. ماجرای اپیزود امروز ما درباره یکی از این نمونه هاست. این ماجرا رو دانشمند و نابغه و همه فن حریفی شروع کرد به نام کلاود شنن. کلاود شنن کسی بود که درباره اش گفتن اینکه بگیم هم رتبه و هم رده اینشتینه بی انصافیه، البته بی انصافی در حق شنن و نه اینشتین. کارهای بینظیر و نبوغ آسایی که شنن شروع کرده و انجام داده امروز در زندگی تک تک ما تاثیر داره، از ارتباطات تلفنی، برنامه های تلویزیونی ماهواره ای تا همین پادکسن که دارین میشنوین و دستگاهی که با اون دارین میشنویدش. کلاود شنن در دهه 40 و 50 وقتی به آزمایشگاههای بل شرکت AT&T پیوست روی موضوعی کار میکرد که به نظریه اطلاعات مشهور شد. یکی از موضوعاتی که روشون کار میکرد انتقال اطلاعات ابه روشهای مختلف بود مثلن خطوط تلفن و اغتشاشات یا نویزی که در طول مسیر قاطی این اطلاعات میشه و روشهایی که میشه این اغتشاشات رو کم کرد یا حذف کرد و اینکه چه پهنای باندی برای انتقال اطلاعات لازمه.

در همون سالهای هیجان انگیز و سرنوشت ساز ولی یکی از همکارهای شنن، به نام جان ال کلی در سال 1956 مقاله ای منتشر کرد با عنوان «تفسیری جدید بر نرخ انتقال اطلاعات» و در اون نشون داد که میشه از کارهای شنن برای موضوعی به ظاهر دور از ذهن استفاده کرد: اینکه چه بخشی از سرمایه سبد سهاممون رو به هر سهمی اختصاص بدیم.  امروز میخوام درباره این موضوع باهاتون حرف بزنم.

 

 

https://bit.ly/2UDIcxVگوگل پادکست

اپل پادکست https://apple.co/30IkX9S

اسپاتیفای https://spoti.fi/3d3t03g

کست‌باکس https://bit.ly/3hrKRED

گوگل پلی https://bit.ly/2UIJYO2

تلگرام https://t.me/mehdi70501002

خبرنامه پرسه زنی در بازار
Prowling The Markets newsletter(Audio)
پرسه زنی در بازار جاییه که من درباره مفاهیم مربوط به بازار سرمایه و رویدادهای روز اون حرف میزنم، موضوعاتی که در این زمینه برام جالبه.