سلام
پس از چند ماه که به دلیل مشغولیت به مسائل ایران، خبرنامه از روال عادی خودش خارج شده بود، و عملن فقط شمارههای ویژه منتشر میشدن، بالاخره دارم سعی میکنم خبرنامه رو برگردونم به روال عادی خودش. این کار رو با انتشار گزارش ماه دسامبر FMS بانک آمریکا شروع کنیم. قبلن درباره این گزارش و اهمیتش گفتهام. این گزارش «یه نمه بیات» شده ولی به نظرم در شکلگیری نگاهمون به بازار میتونه خیلی مهم باشه.
اول از همه کمی درباره «لُب» مطالب گزارش و حرف اصلیش (و البته اینکه این گزارش چطور تهیه شده):
لب مطلب اینه:
بازار هنوز به شدت هراسناکه، فکر میکنه سهام رو به رشد هنوز با ریسک بالا همراه هستند، امیدواره که چین باز شه، داره پوزیشنای شورتش رو میبنده، ولی وارد پوزیشنهای جدید هم خیلی وارد نمیشه و پولشو نقد نگه میداره. مدیران عامل دارن ترازنامهاشونو تقویت میکنن، نه اینکه به فکر سرمایهگذاری برای رشد باشن و یا حتا بازخرید سهامشون. بازار فکر میکنه اوراق دولتی بهترین دارایی برای نگه داشتن در سال آینده است، بازار دیگه مثل یکی دو سال پیش سهام رو دوست نداره.
شرطبندی مخالف چیه؟ اینکه اگه رشد GDPخیلی پایین نیاد، سهام، REIT ها، شرکتهای صنعتی و تولیدکننده مواد مصرفی داراییهای جذابی میشن.
امید به بازگشایی چین همزمانه(و موثره بر) پایین اومدن قدرت دلار از اوج اخیرش، این موضوع باعث یه نکته دیگه هم هست: روی آوردن به بازارهای نوظهور یا Emerging Markets(EM). در نمودارهایی که در گروه تلگرام گذاشتهام نشون دادم که اتفاقن بیرون اومدن از رکود(که همین الان ممکنه توش باشیم)، به صورت تاریخی، همراهه با بازدهی بالای EM.
با اینکه بازار انتظار داره تورم کمکم پایین بیاد، همچنان ریسک تورم، مهمترین ریسک این روزها دیده میشه توسط بازار. میزان پول نقد پورتفولیو که در ماه نوار مخصوصن به بالاترین حد خودش رسیده بود داره کمکم پایین میاد.
بزرگترین ریسک اعتباری و بدهی در بازار از بازار املاک چین تبدیل شده به سیستم جایگزین بانکی که این روزها در حال پکیدن هستن برخی بازیگرانش.
گفتیم که سرمایهگذاران رفتن سراغ اوراق قرضه دولتی، طوری که این رویکرد به بالاترین حد خودش از ماه آوریل ۲۰۰۹، وسط بحران مالی بزرگ رسیده. اگر نگاه نسبی داشته باشیم، رویکرد سرمایهگذران به کامادیتیها «به نسبت اوراق» به پایینترین میزان خودش از دسامبر ۲۰۰۸ رسیده.
این جالبه: سرمایهگذاران به نظرشون طلا زیرقیمته الان! و البته باید بگم در مورد قیمت طلا به نرخ واقعی بهره(بعد از تورم) نگاه کنید.
با اینکه دلار نسبت به مقادیر تاریخی خودش بالاست، و این معامله(نگه داشتن دلار) هنوز هم «شلوغترین» معامله است، ولی این «شلوغی» داره با سرعت زیادی کم میشه.
نسبت به دهسال اخیر وزن اوراق قرضه، داراییهای تدافعی(healthcare,cash,…) در پورتفولیوها بالاست نسبت به سهام کلی، سهام فناوری وسهام شرکتهای تولیدکننده کالاهای غیرضروری.
یه نمودار جالب هم هست که میذارم خودتون ببینین(۲۶) درباره نگاهی که بازار به ریسک بزرگ نامحتمل ولی با تاثیر بزرگ در اقتصاد داره و اینکه این نگاه در طول زمان چطور تغییر کرده. همینطور یه نمودار خوب دیگه(۲۷) درباره «شلوغترین» معامله و تغییرات داخلیش.
بانک آمریکا دو تا قانون بسیار کلی داره درباره اینکه چطور باید جهتگیری کلی نسبت به سرمایهگذاری داشت.
وقتی میزان پول نقد پورتفولیوها بالای ۵ درصده، برید تو سهام. الان ۵٫۹ درصده.
وقتی شاخص bull/bear این بانک بیاد زیر ۲ سهام بخرید و وقتی بره بالای ۸ بفروشید. الان ۲٫۶ اه.
سرمایهگذاران انتظار اقتصاد جهانی ضعیفتری دارن و اکثریتشون منتظر پایین اومدن تورم هستن.
سرمایهگذاران ترجیح میدن ریسک پایینی رو بپذیرن هرچند کمی ریسکپذیرتر از ماه نوامبر شدهان.
سرمایهگذاران همچنان ترجیح میدن داراییها و سهام با کیفیت بالا رو نگه دارن نسبت به داراییهای پر ریسک
سرمایهگذاران معتقدن سود شرکتها پایین میاد، وای در عین حال نگاهشون به سلامت ترازنامه شرکتها کنی بهبود پیدا کرده.
نمودارهای بسیار عالی مربوط به تخصیص/allocation ها رو میذارم خودتون نگاه کنید. در نگاه به این نمودارها، میانگینهای تاریخی رو در مقایسه با وضعیت امروز در نظر بگیرید.
سلام ممنون از اين گزارش ايا امكانش هست لينك اين مطلب رو كه گذاشتين هم لطف كنيد متاسفانه سرچ كردم ولي نتونستم پىدا كنم ممنون