سلام! من مهدی هستم و این شانزدهمین شماره از خبرنامه من به نام پرسه زنی در بازاره که در اون اخباری رو که برای من درباره بازار مهم هستند و نگاه من رو شکل میدن با شما به اشتراک میگذارم تا شما هم بتونید از دریچه اونها به بازار نگاه کنید. من رویکرد معاملاتی و سرمایه گذاری خودم رو بر اساس این نگاه بنا می کنم. اگر هنوز مشترک خبرنامه نشدید و این ایمیل رو کسی براتون فوروارد کرده، حتمن مشترک بشید تا هر شماره خبرنامه رو هر هفته، داغ داغ در ایمیل خودتون دریافت کنید.
اول از همه بریم سراغ مسکن: دلیلش رو هم که یادتونه؟ بله! اولین ایده ای که(البته به صورت رایگان) مطرح کردم مربوط به یک فروشنده و سازنده مصالح ساختمانی بود. یادتونه چی بود؟ اگر یادتون نیست اینجا رو ببینید! میزان فروش خانه های نو در آمریکا این هفته اعلام شد و اوضاع اصلن جالب نبود: تعداد خانه های فروش رفته بسیار پایین اومده و موجودی خانه های آماده برای فروش در بازار بسیار بالا رفته:
یک نقطه آماری مهم که تعداد خانه های موجود در بازار رو باهاش میسنجن، تعداد ماه خانه موجود در بازاره. درباره معنی و اهمیت این نقطه آماری، اینجا رو ببینید. و نمودارش رو این پایین:
همونطور که میبینید این مقدار موجودی بازار فقط کمی پایینتر از میزانیه که در اوج بحران مالی و مسکن در سالهای ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ در بازار میشد دید. همین باعث شده خیلیها حرف از ترکیدن حباب مسکن بزنن. ولی اغلب فراموش میکنن که این بار مسکن سازان خیلی دست بهعصا-تر دارن جلو میرن، خریداران هم همینطور. پس میشه انتظار داشت قیمتها کمی متعادل بشه و پایین بیاد ولی اینکه «حباب» در کار باشه و اون حباب بترکه….بعید میدونم. واقعیت اینه که با نرخ فعلی وام مسکن و آغاز کاهش «سرعت» افزایش قیمت مصالح ساختمانی(؟)، میشه انتظار داشت قیمت مسکن کمی متعادل بشه و خریداران بیشتری وارد بازار بشن.
جزییات بیشتر درباره آمار منتشر شده رو اینجا و توضیحات لوگان محتشمی رو اینجا بخونید و بشنوید.
به هر حال همه این شرایط، به همراه افزایش میزان لغو قراردادهای خرید باعث شده مسکن سازان وضع جالبی نداشته باشن و سهامشون حسابی پایین بیاد. ولی اونها هم مثل گلابی ننشسته ان که کسب و کارشون به هم بریزه. اونها هم که در بحران قبلی گرگ بارون دیده شده ان، این بار استراتژی متفاوتی رو در مقابله با شرایط بازار مسکن در پیش گرفتهان. توصیه میکنم این یکی اپیزود از پادکست HousingWire Daily رو هم گوش کنید که محتشمی توش به خوبی این استراتژیها رو توضیح میده.
و اینجا هم مصاحبه کوتاهش با CNBC رو ببینید. توصیه میکنم او رو در توییتر هم دنبال کنید. قبلن هم اینو توصیه کرده بودم نه؟!
یه سری هم بزنیم به بازار کامادیتیها و از نفت شروع کنیم:
وزیر انرژی عربستان در اظهار نظری جالب گفته که اوپک احتمال داره میزان تولید رو کاهش بده، چون به نظر میرسه بازار نفت داره دستکاری میشه!
او گفته قیمت نفتی که دارن در بازار فیزیکی میفروشن به میزان قابل توجهی از قیمت قراردادهای آتی نفت که در بازار معامله میشن بالاتره، او البته به صراحت نگفته که مطمئنه از این دستکاری ولی احتمالش رو داده. حرفهای دقیق و رسمی او رو اینجا بخونید. او هشدار داده عدم نقدشوندگی و تلاطم قیمت ناشی از اون میتونه باعث بشه اوپک تولید رو کم کنه تا بازار به قیمت خودش برسه. این «دستکاری»-اگر اصلن ممکن باشه-کار بازیگران کوچک و معمولی بازار نیست. برخی این دستکاری، یا بهانه دستکاری رو، مربوط به استراتژی دولت آمریکا برای خرید قراردادهای آتی نفت برای تشویق تولیدکنندگان به سرمایه گذاری روی استخراج و تولید و پر کردن دوباره ذخایر استراتژی آمریکا میدونن که در حال حاضر با سرعتی زاد(یک میلیون بشکه در روز) در حال تخلیه به بازار هستند. اینجا رو بخونید. .ولی به نظر نمیرسه این استراتژی دولت آمریکا، اولن اصلن اجرایی بشه، دومن اگر اجرایی بشه تاثیرگذار باشه(در مقاله توضیح داده شده که کیفیت نفت ذخایر استراتژیک با نوع نفت تولیدی داخل آمریکا متفاوته) و اگر حتا موثر باشه، این تاثیر تا چه حده.
احتمال دیگه اینه که عربستان در مورد توافق هسته ای ایران چندان راضی نیست(مثلن شرایط مورد نظرش در این توافق برآورده نشده) و به این ترتیب میخواد احساس رضایتی که از ورود نفت شناور ایران به بازار و کاهش قیمت موقت نفت ایجاد میکنه رو غیرقابل اتکا نشون بده. در این مورد هم باید گفت که نفت شناور ایران با اینکه بخشی کوچک از تولید نفت مورد نیاز جهانیه ولی میتونه جایگزین نفتی باشه که اگر آمریکا بخواد تخلیه ذخایر استراتژیکش رو متوقف کنه، جایگزین اون یک میلیون بشکه در روز بشه برای سه چهار ماه. ولی فعلن همه اینا در حد حدس و گمانه.
در همین حال از تماشای نمودار قیمت گاز طبیعی مشعوف بشید و البته، طبق معمول توجه شما رو به حرکات و پوزیشن گیری معامله گران بزرگ در COT جلب میکنم.
و یادآوری میکنم: هنوز در فصل غیر اوج مصرف بازار گاز هستیم، صبر کنید تا زمستون بیاد تا حرکات این معامله گران بزرگ رو به بالا شروع بشه. همینطور یادمون نره که پایانه فری پورت هنوز باز نشده، وقتی باز بشه، قیمت گاز در آمریکا بالا میره و قیمت گاز در اروپا پایین میاد، چرا؟ چون راه گاز تولیدی آمریکا به اروپا باز میشه و تقاضای بزرگی که در اروپا وجود داره راهش رو به بازار آمریکا باز میکنه. کاهشهای موقتی مثل این که با به تعویق افتادن بازگشایی فری پورت در بازار دیده میشه رو باید در کلیت تصویر بالا در نظر گرفت. زمستون سختی در راه اروپاست. امیدوارم هنوز از اینکه عقلشونو دادن دست یک بچه شونزده ساله راضی باشن(لینک).
اینم از نمودار خوبی در زمینه وابستگی انرژی اروپا (لینک منبع)
در این میان تولیدکنندگان کودهای نیتروژنی در اروپا، به دلیل قیمتهای بالای گاز و انرژی، یکی یکی لنگ میندازن مثلن این یکی که بزرگترین تولیدکننده در لهستانه و دومین تولیدکننده کودهای معدنی در اتحادیه اروپاست، گفته تولید کود نیتروژنی خودش رو متوقف میکنه. «YARA» تولیدکننده بزرگتر اروپایی هم ماه گذشته این کار رو کرد. در همین حال در آمریکا، خشکسالی، محصولدهی زمینهای کشاورزی رو پایین آورده، این یعنی کشاورزان برای بالابردن بازدهی زمینهای کشاورزی ناچار از استفاده جدی از کودهای شیمیایی، مخصوصن کودهای نیتروژنی هستن که با اینکه در آمریکا هنوز قیمت مناسبتری دارن(به دلیل دسترسی ارزانتر کودسازان آمریکایی به گاز طبیعی) ولی نیاز اونها به معنی افزایش تقاضا برای این کودسازان و بالاتر رفتن قیمت کودهای شیمیایی خواهد بود. قیمتهایی که همین الانش هم بالاست(لینک). همه اینا به معنی بالاتر رفتن قیمت محصولات کشاورزی خواهد بود که نشونههاش همین حالا هم ظاهر شده(لینک) و البته قیمت کودهای شیمیایی ور تا پاییز (حداقل) بالا نگه میداره(لینک). این باعث شده تحلیلگران وال استریت، انتظار بازدهی سهام تولیدکنندگان کود رو بالا ببرن، مثلن اینجا، اسکوشیا بانک، سهام شرکت کود سازی Nutrien رو آپگرید کرده. ولی سهام کود ساز مورد علاقه من میدونین که چیه؟ شونصد بار در توییتر ازش گفته ام: CVR Partners. ببینید من از یک سال و نیم پیش مدام درحال خریدش بودهام:
نکته بامزه اینجاست که از وقتی اولین بار در مارچ ۲۰۲۱ سهامش رو خریدم به قیمت ۳۶ دلار، تا به حال به جز این بالا رفتن قیمت سهام، 22 دلار هم dividend داده این سهام. من همچنان این سهم رو نگه میدارم و البته این توصیه به خرید یا معامله نیست! میتونید ببینید که قیمت این سهام چه نوسانات دیوانهواری داشته! تحملش رو دارین؟
بحث کامادیتیها رو با فولاد تموم کنیم و دو خبر:
اول اینکه مدیرعامل مشهور کلیولند کلیف، گفته بر خلاف اونچه که برخی در بازار اعلام میکنن، گذار به خودروهای الکتریکی، باعث ارجحیت دادن خودروسازان به فولاد میشه. او این حرفها رو در یک کنفرانس فولاد در آتلانتا زده(لینک). حرفهای او از این نظر اهمیت داره که این شرکت تامین کننده فولاد برای بسیاری از خودروسازان بزرگ دنیاست. او همچنین گفته فکر نمیکنه تولید ورق فولادی در آمریکای شمالی علیرغم پایین اومدن قیمت فولاد پایین بیاد(لینک). اخیرن برخی از بازیگران بازار از عدم کاهش تولید توسط تولیدکنندگان، علیرغم پایین اومدن قیمت شکایت کرده بودن.
در همین حال مدیرعامل شرکت Stelco ،تولیدکننده فولاد کانادایی که اخیرن نسبت به کاهش روز افزون قیمت فولاد هشدار داده بود، گفته به نظرش قیمت به کف خودش رسیده (لینک). او با این حال گفته فکر نمیکنه قیمت جهش رو به بالا هم داشته باشه. با اینکه صنعت ساختمان کند شده ولی خودروسازان همچنان مشغول مصرف فولادند؛ مخصوصن که مشکل تراشه ها در حال برطرف شدنه و اونها دوباره میتونن محصولات خودشونو روانه بازار کنن. به علاوه انتظار میره پروژه های زیربنایی که در لایحه بودجه زیربنایی دولت بایدن تصویب شده به زودی مصرف فولاد رو بالا ببره.
قبل از اینکه بریم سراغ مطلب بعدی اینو هم یادآوری کنم که «پرسه زنی در بازار» فقط یک خبرنامه نیست، حتا فقط یک پادکست هم نیست یا فقط یک گروه تلگرامی و یا فقط یک گفتگوی هفتگی یا فقط مجموعه ای از ویدیوهای آموزشی یا فقط حساب توییتری بسیار فعال و پر محتوا…پرسه زنی در بازار یک مجموعه است که میتونید روی محتواهایی که در اون توسط من و اعضایی مثل خود شما ایجاد میشه برای یادگیری و دانش آموزی در بازار استفاده کنید. از لینک زیر برای دسترسی به محصولات مختلف این مجموعه استفاده کنید و حتمن به ما بپیوندید!
و اما خوندنیها، شنیدنیها و دیدنیهای این هفته:
خوندنیها:
نامه بیل اکمن به سرمایه گذاران Pershing Square(لینک)
نامه صندوق Miller Deep Value strategy(لینک)
یادداشت اخیر جسی فلدر (لینک)
نامه دن لوب سرمایه گذار اکتیویست، به شرکت دیزنی(لینک)
چهار درس از پوکر درباره سرمایه گذاری(لینک)
شنیدنیها:
اپیزودی از پادکست Masters In Business(MIB) درباره ترندهای امروز در صنعت خودروسازی(لینک)
گفتگوی CIO شرکت سرمایه گذاری PIMCO با پادکست Odd Lots درباره وضعیت امروز بازار و ریسکهایی که همه جا دیده میشن(لینک)
گفتگوی لی گورینگ با پادکست Macro Voices درباره بحران غذا و قیمتهای کود شیمیایی(لینک)
دیدنیها:
گفتگوی تماشایی ویلیام گرین با جیم گرنت (لینک)
گفتگوی مدیرعامل Coinbase با CNBC درباره استراتژی جدید این شرکت (لینک)
گفتگوی ایان کسل با پادکست Infinite loops که جیم اوشانِسی اجراش میکنه (لینک)
مشکل فروش اعتبار جبران تولید کربن برای حفظ و نگهداری از پوشش سبز گیاهی(لینک)
در انتهای این شماره کمی هم تبلیغ و یادآوری برای استفاده از فرصت عضویت ویژه در خبرنامه
پرداخت بعدی ۲۰ دلار خواهد بود. بهترین کار تبدیل ماهیانه به سالیانه قبل از اول سپتامبره.
بسیار جالب بود این اپیزود! من اگر بخوام توی کود اپشن کال لانگ ترم بخرم توصیه میکنین؟