سلام! من مهدی هستم و این سیزدهمین شماره از خبرنامه من به نام پرسه زنی در بازاره که در اون اخباری رو که برای من درباره بازار مهم هستند و نگاه من رو شکل میدن با شما به اشتراک میگذارم تا شما هم بتونید از زاویه نگاه من به بازار نگاه کنید. من رویکرد معاملاتی و سرمایه گذاری خودم رو بر اساس این نگاه بنا می کنم. اگر هنوز مشترک خبرنامه نشدید و این ایمیل رو کسی براتون فوروارد کرده، حتمن مشترک بشید تا هر شماره خبرنامه رو هر هفته، داغ داغ در ایمیل خودتون دریافت کنید. راستی تو این شماره یه شکل جدید رو دارم امتحان میکنم، توضیحات شنیداری هر قسمت نوشتاری در کنار همون قسمت آورده شده. این توضیحات شنیداری رو از دست ندین! و بهم بگید که نظرتون راجع به این شکل جدید چیه؟
قبل از اینکه بریم سراغ مطالب این هفته اینو هم یادآوری کنم که «پرسه زنی در بازار» فقط یک خبرنامه نیست، حتا فقط یک پادکست هم نیست یا فقط یک گروه تلگرامی و یا فقط یک گفتگوی هفتگی یا فقط مجموعه ای از ویدیوهای آموزشی یا فقط حساب توییتری بسیار فعال و پر محتوا…پرسه زنی در بازار یک مجموعه است که میتونید روی محتواهایی که در اون توسط من و اعضایی مثل خود شما ایجاد میشه برای یادگیری و دانش آموزی در بازار استفاده کنید. از لینک زیر برای دسترسی به محصولات مختلف این مجموعه استفاده کنید و حتمن به ما بپیوندید!
اشتغال: گزارش JOLTS(Job Opening and Labor Survey) بیرون اومده (لینک) و کلی اطلاعات جالب توش داره. میزان تعدیل نیروها هنوز پایینه(به جز سکتور تکنولوژی)، موقعینهای شغلی باز با اینکه پایین اومده ولی هنوز در مقایسه با مقادیر تاریخی خودش بالاست، به نظر نمیرسه فدرال رزرو مشکلی در بالاتر بردن نرخ بهره داشته باشه. جزییات بیشتر رو اینجا(لینک) ببینید، به همراه کلی نمودار و توضیحات مکمل و ایده ساز درباره وضعیت اشتغال در سکتورهای مختلف.
وضعیت بدهی و اعتبار مصرف کنندگان آمریکایی: فدرال رزرو نیویورک گزارش وضعیت بدهی و اعتبار خانوارهای آمریکایی رو منتشر کرده(لینک): به نظر میرسه با اینکه خانوارهای آمریکایی بدهکارتر شدن ولی هنوز نکول و عدم پرداخت بدهیشون بحرانی نشده، گرچه بالا رفته. مهمتر از همه، نکول در پرداخت وامهای خودرو که یکی دو هفته پیش در موردش حرف زدیم و به نظر میرسید که ممکنه نگران کننده بشه، با اینکه بالا رفته ولی هنوز جای نگرانی باقی نیست. خیلیها دنبال نشانه های مشابه درباره نکول در بازپرداخت وام خودرو با نکول در بازپرداخت وامهای مسکن در دوران بحران مالی میگشتند ولی این دو تفاوت زیادی دارن. در مورد وامهای خودرو دو نکته رو نباید فراموش کرد:
اول: خودرو برای خانواده های آمریکایی ضروری تره تا مالکیت خانه، خودرو وسیله ایاب و ذهاب به محل کار و در واقع یکی از عوامل تضمین کننده درآمده، مسکن این طور نیست و همیشه میشه مستاجر بود.
دوم: مسکن ابزار speculation و سفته بازی میتونه باشه رد آمریکا، ولی خودرو اینطور نیست. جزییات بیشتر رو اینجا(لینک) بخونید. دنبال کردن قیمت خودروهای نو و دست دوم برای من مهمه، هر چی باشه ایده شماره اول ویژه خبرنامه در همین باره است.
اجاره بها در آمریکا در حال افزایشه، ولی نه به سرعت سال قبل. ولی به هر حال این افزایش نرخ اجاره بها تاثیر خودش رو روی تورم شون خواهد داد. به نظر میرسه این افزایش ادامه خواهد داشت در ماههای آتی ولی سرعتش با ورود خانه های جدید به بازار کم میشه. توضیحات و اطلاعات بیشتر رو اینجا(لینک) بخونید.
حالا که این همه از ماکرو گفتیم، برای اینکه «بشوره و ببره» اینو از هاوارد مارکس بشنوید که چرا نباید به ماکرو «زیادی» توجه کنیم
راستی اگر مشترک ویژه خبرنامه بوده باشید، میدونید که ایده این هفته درباره سرمایه گذاری در اورانیوم بود. اینکه چرا اورانیوم میتونه موضوع خوبی برای سرمایه گذاری باشه و اگر بخوام در اورانیوم سرمایه گذاری کنم از میون چندین روش مختلف، کدوم رو انتخاب میکنم. روی تصویر زیر کلیک کنید تا این ایده رو ببینید.
شرکتهای کود سازی این هفته نتایج مالی خودشونو دارن اعلام میکنن. تا اینجا با اینکه سود این شرکتها نسبت به سال گذشته بسیار بالاتر بوده، ولی چون این نتایج از اون چیزی که تحلیلگران انتظار داشتن پایینتر بوده(لینک)، واکنش بازار به قیمت سهام این شرکتها خیلی با ذوق و شوق همراه نبوده. البته به جر سهام شرکت کود ساز مورد علاقه من، که از ماه پیش تا حالا نزدیک ۳۸ درصد رشد کرده! هر چند این رشد عالی بعد از یک دوره پایین اومدن طولانی بود. من البته از پایین رفتن موقتی قیمت استفاده کردم و به میزان پوزیشنم در یکی از پورتفولیوها اضافه کردم. پایه هزینه من در مورد این سهام، در هر دو پورتفولیوم خیلی پایینتر از این حرفهاست( از ابتدای شروع پوزیشن از میانه سال ۲۰۲۱ تا امروز به ترتیب ۲۰۰ درصد و ۱۲۲ درصد در سود هستم) و فعلن هم بنا ندارم که این سهام رو بفروشم. میدونید درباره کدوم سهم حرف میزنم؟ از خودم بپرسید!
ولی نکته مهم برای من در نتایج کودسازها این بود(برای دیدن خود توییتها روی تصویرشون کلیلک کنید):
و این:
علیرغم پیشبینی بالا توسط شرکتهای کودسازی، قیمت محصولات کشاورزی این چند روز پایین اومده.
این پایین اومدن البته بیش از چند روزه که داره ادامه پیدا میکنه
این پایین اومدن به دلیل انتظار بازار از یک ماه پیشه که وساطتت ترکیه برای خروج محصولات کشاورزی اوکراین از این کشور جواب بده(لینک) و بالاخره هم جواب داد(لینک)
ولی به نظر میرسه این خوشبینی کمی زودهنگامه: علاوه بر گرون شدن کود شیمایی که بالاتر بهش اشاره کردم، محموله مذکور فقط شامل حدود ۲۶ هزار تن ذرت اوکراین بود. بخشی بسیار کوچک از ۲۲ میلیون تن(!) محصولی که باید از این کشور خارج بشه و به نظر میرسه با این سرعت، خروج محصولات کشاورزی «ماهها» طول بکشه(لینک). و البته فراموش نکنیم، خروج این محصولا، تازه جا رو باز میکنه برای انبار کردن محصولاتی که همین روزها قراره برداشت بشن. اگر آزاد شدن انبارها با سرعت کافی انجام نشه، محصولات آماده برداشت قابل برداشت نخواهند بود و از بین میرن. حالا کمی فکر کنید: روسیه که اون طور داره سر گاز ارسالی به اروپا بازی در میاره، آیا این خروج محصولات کشاورزی رو تبدیل به اهرم فشار روی آمریکا و اروپا نمیکنه؟
و البته برای اینکه بدونید سیاستمداران جانمازآبکش و «سبزاندیش» مثل ترودو، نخست وزیر کانادا چطور میتونن خطر بحران غذایی پیش روی دنیا رو مهیب تر کنن این(لینک) و این(لینک) و این(لینک) رو بخونید! و البته این حرف از واتسلاو اسمیل رو نباید فراموش کرد:
این هم ویدیوی بسیار جالبیه درباره مبدع روش هابر-باش، که امروز بنیان تولید کودهای نیتروژنیه:
در آخر هم سری بزنیم به چیزایی که میخونم، میشنوم و میبینم:
مصاحبه گاندلاخ با CNBC (لینک یوتوب)
گفتکوی جدید پادکست TIP با جرمی گرنتم (لینک یوتوب)
گفتکوی چارلی درایفوس، سرمایه گذار مشهور small cap با کانسوئلو مک(لینک یوتوب)
پادکست فایننشال تایمز درباره سرمایهگذاران «گور پدرش»!(لینک)
راستی! لایک زدن و نظر دادن رو هم فراموش نکنید. این کار کمک میکنه خوانندگان بیشتری این خبرنامه رو بشناسن.
اینم حسن ختام این شماره (لینک)
بازم ممنونم از اینکه با من در این شماره همراه بودید!
واقعا عالی
مرسی از وقت و تلاشتون و به اشتراک گذاری
اگر فایل های صوتی پشت سر هم پلی بشه میتونه بهتر باشه
و باز ممنون از منابعی که گذاشتید
تشکر مهدی جان. مفید بود. من فرمت قبلی خبرنامه را بیشتر دوست دارم چون لازم نیست دانه دانه توی متن بگردم و فایل صوتی را کلیک کنم و بشنوم. اگر وقت اسکرول داشته باشم، متن را هم می خونم. در حالی که معمولا وقتی که نمی توانم صفحه را اسکرول کنم، فایل صوتی را می شنوم.